Επίσκεψη Μελέτης Στη Νορβηγία Για Το Έργο Migrant Talent Garden(MTG)


MIGRANT
 TALENT GARDEN (MTG)

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΕΛΕΤΗΣ ΝΟΡΒΗΓΙΑ | ΙΣΛΑΝΔΙΑ

17 – 19 ΙΟΥΝΙΟΥ

Προχωρώντας στην ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του προγράμματος, με κεντρικό άξονα την έρευνα των υφιστάμενων συστημάτων στήριξης της επιχειρηματικότητας στην Ευρώπη, οι εταίροι επισκέφθηκαν το Όσλο και στην συνέχεια το Ρέικιαβικ αμέσως μετά τα μέσα Ιουνίου.


Οι εταίροι συναντήθηκαν στη Caritas Norway για το πρώτο μέρος της επίσκεψης μελέτης, ξεκινώντας με την επισκόπηση της ημερήσιας διάταξης της συνάντησης. Η επίσκεψη οργανώθηκε γύρω από τις ομιλίες των προσκεκλημένων ομιλητών γύρω από διαφορετικές θεματικές ενότητες – η Elisabeth Weckner από το Κέντρο Caritas, ο Nicolai Strom-Olsen και η Maria Amelie από την Start Up και ο Rafael Garavito, έθιξαν διαφορετικές πτυχές της μεταναστευτικής επιχειρηματικότητας στη Βόρεια Ευρώπη.

Όσον αφορά το δεύτερο μέρος της επίσκεψης μελέτης που πραγματοποιήθηκε στην Ισλανδία, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Ερυθρού Σταυρού στο Ρέικιαβικ. Η συνάντηση ξεκίνησε με μια παρουσίαση των έργων RRC για τους μετανάστες, τους πρόσφυγες και τους αιτούντες άσυλο θέτοντας το πλαίσιο για την ομάδα συζήτησης που ακολούθησε. Οι εταίροι είχαν επίσης την ευκαιρία να αποκτήσουν μια εμπειρία από ‘πρώτο χέρι’ σχετικά με τις πρακτικές λεπτομέρειες και τις νομοθετικές ιδιαιτερότητες του ισλανδικού πλαισίου με την επίσκεψη τους στη Διεύθυνση Εργασίας και την παρακολούθηση κάποιων καθημερινών διαδικασιών. Ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση σχετικά με τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν συχνότερα όσοι επιδιώκουν να ιδρύσουν μια επιχείρηση σε μια ξένη χώρα με προσκεκλημένους που μοιράστηκαν τη δική τους βιωματική εμπειρία επί του ζητήματος.

Η επίσκεψη μελέτης ολοκληρώθηκε με ωριαία συνάντηση αφιερωμένη στην πορεία του έργου, τα επόμενα βήματα, τη δομή και την διάρθρωση του δικτύου υποστήριξης που αναπτύσσεται και, τέλος, στις μεθόδους αξιολόγησης και τα συμπεράσματα από τις επισκέψεις μελέτης μέχρι σήμερα.

Βρείτε περισσότερα στην επίσημη ιστοσελίδα του προγράμματος: migrantgarden.eu και στο instagram του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου για την Τοπική Ανάπτυξη: @eurolocaldevelopment.