Now loading.
Please wait.

Menu

FINANZFIT

Σχετικά με το έργο

Ένα μικρό έργο στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, που διεξήχθη από τον οργανισμό Europe Unlimited τον Νοέμβριο του 2018, έδειξε ότι ακόμη και απλά, δωρεάν μαθήματα κατάρτισης, απευθυνόμενα σε μετανάστες και σε πρώην κρατούμενους, μπορούν να αποτελέσουν αποτελεσματικό μέσο επίτευξης σημαντικών στόχων στο πλαίσιο της θεματικής "Βασική οικονομική κατάρτιση για Ευρωπαίους ενήλικες". Η ύπαρξη της έλλειψης των βασικών οικονομικών γνώσεων σε αυτές τις κατηγορίες ανθρώπων είναι γεγονός, και πρέπει να αντιμετωπιστεί. Οι συνεντεύξεις με εκπαιδευτές, συμβούλους σταδιοδρομίας, συμβούλους μεταναστών και υπαλλήλους φυλακών, που έγιναν πριν την υποβολή της αίτησης για το έργο, έδειξαν ότι υπάρχει ανάγκη οργάνωσης στοχοθετημένης εκπαίδευσης σε οικονομικά και χρηματοοικονομικά θέματα, καθώς δεν υπάρχει σχεδόν καμία τέτοιου είδους ανεξάρτητη δωρεάν προσφορά για την ομάδα-στόχο του έργου.

Η συνεργασία FINANZFIT αποτελούμενη από οκτώ εταίρους, έχει θέσει ως στόχο την ανάπτυξη καινοτόμων μεθόδων και εργαλείων για να βοηθήσει άτομα με χαμηλά προσόντα στην απόκτηση γνώσεων σε οικονομικά και χρηματοοικονομικά θέματα, μέσω ανάπτυξης βασικών ικανοτήτων σε τομείς, όπως:

  1. Χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία

  2. Χρηματοδότηση

  3. Ασφαλίσεις

  4. Ρευστότητα

  5. Τραπεζικοί λογαριασμοί

  6. Σχεδιασμός συνταξιοδότησης

Ο στόχος των εταίρων είναι να εργαστούν πάνω σε αυτά τα θέματα για να τα καταστήσουν κατανοητά για την ομάδα-στόχο, δηλαδή, για τα άτομα με χαμηλό επίπεδο εκπαίδευσης, στις χώρες των εταίρων. Η εμπειρία έχει δείξει ότι τα άτομα με χαμηλά προσόντα έχουν και χαμηλά εισοδήματα (σε σύγκριση με εκείνους με καλή επαγγελματική κατάρτιση), που σημαίνει ότι για αυτούς είναι ακόμα πιο σημαντικό να έχουν τις απαραίτητες γνώσεις, που θα τους βοηθήσουν να λαμβάνουν τις σωστές οικονομικές αποφάσεις. Επιπλέον, για τα άτομα με χαμηλό επίπεδο εκπαίδευσης πολλές φορές είναι πάρα πολύ δύσκολο να παρακινήσουν τον εαυτό τους να αυξήσουν το εκπαιδευτικό τους επίπεδο. Προκειμένου να προσεγγίσει το μη εκπαιδευμένο πελατολόγιο, το έργο απευθύνεται και σε φορείς, όπως οι σύμβουλοι σταδιοδρομίας, οι σύμβουλοι μεταναστών, οι κοινωνικοί λειτουργοί, τα μέσα ενημέρωσης και οι πρωτοβουλίες εθελοντικής εκπαίδευσης.

Το έργο ξεκίνησε την 1η Σεπτεμβρίου του 2019. Η διάρκεια του έργου είναι 30 μήνες.

Πλήρης τίτλος: FINANZFIT

Έναρξη: 01/09/2019

Λήξη: 28/02/2022

Πρόγραμμα: Erasmus+

Ύπο-πρόγραμμα: KA2

Ιστοσελίδα: www.whkt.de/finanzfit

Facebook: www.facebook.com/finanzfit

Η ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ

Οι συμμετέχουσες χώρες και οι συνεργαζόμενοι οργανισμοί είναι:

Το Westdeutscher Handwerkskammertag (www.whkt.de) με έδρα στο Ντίσελντορφ είναι το περιφερειακό συμβούλιο που εκπροσωπεί και ενώνει τα επτά επιμελητήρια βιοτεχνίας στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία. Τα θέματα, στα οποία εξειδικεύεται το WHKT περιλαμβάνουν εμπορικό και βιομηχανικό δίκαιο, οργανωτικά θέματα, επαγγελματική κατάρτιση και εκπαιδευτική πολιτική. Το WHKT ασχολείται επίσης με οικονομικές ανασκοπήσεις και στατιστικές, ειδική συμβουλευτική, θέματα σχεδιασμού και περιβάλλοντος, Ευρωπαϊκά θέματα, πολυμέσα, προγραμματισμό και δημόσιες σχέσεις.

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Europe Unlimited e.V. (www.europe-unlimited.org) ιδρύθηκε το 2015 και ο στόχος του είναι ο σχεδιασμός, η δοκιμή και η εφαρμογή μέτρων και δράσεων για την καταπολέμηση των προκαταλήψεων, μέσω διαπολιτισμικής μάθησης, γνωριμίας και αλληλοκατανόησης ατόμων από διάφορους πολιτισμούς και όλων των ηλικιών, με σκοπό να γίνει δυνατή η διασυνοριακή πολιτισμική ανταλλαγή σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ο οργανισμός βλέπει το ρόλο του και την ιδιαίτερη δύναμή του στο γεγονός, ότι φέρνει κοντά τους εμπειρογνώμονες από διάφορους τομείς, ώστε να μπορούν να ενώσουν τις δυνάμεις τους με σκοπό την εκπλήρωση διάφορων στόχων.

VondiConsulting (www.vondi.eu) είναι μια ανεξάρτητη και διεθνώς λειτουργούσα εταιρεία συμβούλων, που ειδικεύεται στη διαχείριση έργων και οργάνωση εκδηλώσεων. Μια ομάδα εξειδικευμένων συμβούλων με 15 χρόνια εμπειρίας, και ένα ευρύ δίκτυο επαγγελματικών συνεργατών, προσφέρουν την εμπειρία τους σε όλους τους τομείς της διαχείρισης ευρωπαϊκών έργων και οργάνωσης εκδηλώσεων.

Το SCVAP (www.centroedilepalladio.it) είναι ένα κέντρο, που προσφέρει επαγγελματική κατάρτιση σε ευρεία γκάμα επαγγελμάτων του κατασκευαστικού τομέα, και εκπαιδεύει γύρω στους 2.500 φοιτητές κάθε χρόνο. Το κέντρο συνεργάζεται στενά με τις τοπικές αρχές σε θέματα όπως, π.χ., η επανεκπαίδευση ανέργων.

Το EILD (www.eurolocaldevelopment.org) είναι ένας οργανισμός από την Ελλάδα, που πραγματοποιεί έργα για την ενίσχυση της διεθνούς συνεργασίας και της αμοιβαίας αναγνώρισης μεταξύ εθνικών και διεθνών αρχών, ερευνητικών ιδρυμάτων, πανεπιστημίων και μη κυβερνητικών οργανισμών.

 

Mobilizing Expertise (www.mexpert.se) είναι ένα KMU από τη Σουηδία, που στοχεύει στην υλοποίηση σκανδιναβικών, ευρωπαϊκών και διεθνών έργων. Το αντικείμενο του ΜΕ είναι η εκπαίδευση ενηλίκων γενικώς, αλλά και η επαγγελματική κατάρτιση (π.χ. IKT και εκπαίδευση για start-ups). Επίσης, ο οργανισμός ασχολείται με την ανάπτυξη εκπαιδευτικών ιδεών για περιφερειακά και ευρωπαϊκά προγράμματα, την επαγγελματικοποίηση της εθελοντικής εργασίας στη περιοχή Schonen της Σουηδίας, την διαχείριση έργων σχετικών με περιφερειακές και διασυνοριακές εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες, καθώς και την προώθηση της επιχειρηματικότητας στους νέους και τους ενήλικες στην περιοχή Schonen.

Euro-Net (www.euro-net.eu) προσφέρει τις ακόλουθες υπηρεσίες στον τομέα της εκπαίδευσης των παιδιών, εφήβων και ενηλίκων: κέντρο ανάπτυξης πληροφοριών και έργων· οργάνωση εκπαιδευτικών, πολιτιστικών, καλλιτεχνικών και αθλητικών δραστηριοτήτων· τομεακές μελέτες· έρευνα· συμβουλευτική· βοήθεια στη πρόληψη και την αντιμετώπιση κρίσεων· e-learning· δικτύωση, εκπαίδευση και οργάνωση εργαστηρίων, καθώς και δημοσιεύσεις, εφημερίδες και ιστοσελίδες.

related projects

erasmus+, sport

FaLang translation system by Faboba