Περιγραφή Έργου:

Οι στόχοι του έργου, EuroCamp Water Ghaims, εστιάζονται στην ανάγκη να ξεπεραστεί στις χώρες εταίρους, και ιδιαίτερα στο Νότιο τμήμα της Νότιας Ευρώπης, μία πατριαρχική νοοτροπία που εξακολουθεί να είναι πολύ βαθιά ριζωμένη στην πολιτισμική και κοινωνική ζωή, καθώς και στον αθλητισμό.

Τα στερεότυπα των φύλων είναι προκαταλήψεις κατά τις οποίες ορισμένα χαρακτηριστικά και ρόλοι κατανέμονται αυθαίρετα στις γυναίκες και τους άνδρες, που περιορίζονται από το φύλο τους.

Το έργο περιλαμβάνει διάφορες δραστηριότητες που πληρούν τις απαιτήσεις του Erasmus +, αλλά και καινοτόμες πτυχές στον αθλητισμό. Η μεθοδολογία θα περιλαμβάνει μία πολιτιστική και επιστημονική προσέγγιση, με την εφαρμογή ενός πιλοτικού προγράμματος GEO (Gender Equality Oriented), προσανατολισμένου στην ισότητα των φύλων. Στο πλαίσιο του προγράμματος προγραμματίζεται και ταξίδι των συμμετεχόντων στην Ιταλία για ένα αθλητικό Campus, διάρκειας 10 ημερών, που περιλαμβάνει προπόνηση και παιχνίδια στο νερό καθώς και ψυχαγωγικές και πολιτιστικές δραστηριότητες, εμπνεόμενες από το διαπολιτισμικό πνεύμα Erasmus + . Όλες οι δραστηριότητες αποσκοπούν στην προώθηση της ισότητας των φύλων.

Το πρόγραμμα αναμένεται να έχει πολύπλευρες επιπτώσεις τόσο στους εταίρους όσο και στους διάφορους εμπλεκόμενους στο σχέδιο φορείς, με διαδοχικές επιπτώσεις σε τοπικό, περιφερειακό, εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Η κοινοπραξία αποτελείται από την Ιταλία (ASD Aquarius), την Πολωνία (WKS SLASK), τη Σουηδία (Helsingborgs Simsallskap και την Ελλάδα (Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Τοπικής Ανάπτυξης & Τεχνολογικό Ινστιτούτο Δυτικής Ελλάδας)

Πλήρης τίτλος: Water GHAims EuroCamp

Αρχή: 01/01/2018

Τέλος: 30/06/2019

Πρόγραμμα: Erasmus+

Υπο-Πρόγραμμα: Sport

Website: www.waterghaims.eu

 

 

Μοιραστείτε

Η αποστολή μας

Αποστολή του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Τοπικής Ανάπτυξης είναι η παροχή καινοτόμων εργαλείων για τη βιωσιμότητα των περιφερειών, προωθώντας την ανταλλαγή εμπειριών μεταξύ των μελών και των εταίρων τους για τη διατήρηση της διεθνούς συνεργασίας, την επιδέξια δικτύωση και την περαιτέρω πρόοδο και ανάπτυξη.

Παρουσίαση μελών

Georgian Technical University

Georgian Technical University (GTU) is one of the biggest educational and scientific institutions in Georgia. The university’s main focus is to improve its position on the international higher education scene providing opportunities to learn excellent professional and academic skills maintaining internationally competitive education, research and innovation services significant for Georgia’s sustained development.


Web: www.gtu.ge

Επικοινωνία

Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Τοπικής Ανάπτυξης

info eurolocaldevelopment.org

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…