Περιγραφή Έργου:

Στόχος του έργου είναι να δημιουργήσει μια σχέση μεταξύ του σχολείου και των επιχειρήσεων, με άλλα λόγια το πρόγραμμα φέρνει την επιχείρηση στο σχολείο.

Οι στόχοι αυτού του έργου είναι, καταρχάς η καθιέρωση της ιδέας InternPrize, της μείωσης δηλαδή της απόστασης ανάμεσα στο σχολείο και την επιχείρηση, ως μία θεμελιώδη αρχή για το σχολείο. Επιπλέον, το έργο αποσκοπεί αρχικά στην καθιέρωση της πρακτικής αυτής στα σχολεία σε τοπικό επίπεδο,ώστε να τεθούν τα θεμέλια για περαιτέρω διερεύνηση της πρακτικής InternPrize μέσω της κινητικότητας για μαθητεία στο εξωτερικό, ως μια εμπειρία κινητικότητας προσανατολισμένη στις επιδιώξεις του έργο.

Σε επίπεδο σχολικής εκπαίδευσης ο στόχος είναι οι μαθητές να εμποτιστούν από το ανταγωνιστικό πνεύμα, δείχνοντάς τους ότι οι ικανότητες και οι δεξιότητες δίνουν την ευκαιρία και ότι αυτές οι αυτοδίδακτες εξωσχολικές δεξιότητες, όταν αποκτηθούν, είναι ιδιαίτερα πολύτιμες. Το έργο επίσης δημιουργεί ευκαιρίες σε εκείνους τους μαθητές που είναι περισσότερο προσανατολισμένοι στην πρακτική εφαρμογή της γνώσης και λιγότερο διδακτική της επίσημης εκπαίδευσης και πιθανώς αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες.

Το έργο Creative InternPrize ωφελεί όχι μόνο τους μαθητές αλλά και τις βιομηχανίες. Το πρόγραμμα δίνει στους μαθητές που επιδιώκουν μια σταδιοδρομία στις δημιουργικές βιομηχανίες, καθοδήγηση για να ενισχύσουν τα εφόδια τους για μία επαγγελματική καριέρα και τους καθοδηγεί ώστε να αποκτήσουν περισσότερη εμπειρία.

Το InternPrize είναι μία ιδιαίτερη και μοναδική εμπειρία μαθητείας. Προσφέρει ταχύτερη και εντατικότερη μάθηση, διότι βασίζεται σε πραγματικές συνθήκες εργασίας.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν: μαθητές, σχολεία, Neets, βιομηχανίες, επιχειρηματίες, εκπαιδευτικοί, οργανώσεις. Η κοινοπραξία αποτελείται από το Πανεπιστήμιο Akdeniz (Τουρκία), την Ένωση VisMedNet (Μάλτα), Associazione Vallda (Ιταλία), Stucom (Ισπανία), NTNU (Νορβηγία), Klaipedos (Λιθουανία), Dungannon Enterprise Center (UK), Instituto Politecnico do Porto ), Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Τοπικής Ανάπτυξης (Ελλάδα), Dideas (Ισπανία) και Universita Telematica Internazionale-Uninettuno (Ιταλία).

Πλήρης τίτλος: Creative InternPrize

Αρχή: 01.09.2016

Τέλος: 31.08.2018

Πρόγραμμα: Erasmus+

Υπο-Πρόγραμμα: Key Action 2

Website: www.creative.internprize.eu

 Creativeint Logo

 

Μοιραστείτε

Η αποστολή μας

Αποστολή του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Τοπικής Ανάπτυξης είναι η παροχή καινοτόμων εργαλείων για τη βιωσιμότητα των περιφερειών, προωθώντας την ανταλλαγή εμπειριών μεταξύ των μελών και των εταίρων τους για τη διατήρηση της διεθνούς συνεργασίας, την επιδέξια δικτύωση και την περαιτέρω πρόοδο και ανάπτυξη.

Παρουσίαση μελών

Codici

CODICI

We are an independent organization that promotes research and transformation processes in the social sphere. We believe in the synergy between thought and action: practices, by themselves, do not generate intelligence, but habit, strategies for reducing effort, while alongside reflection they acquire the value of knowledge, of testing, of experimentation, of stimulation.


Web: www.codiciricerche.it

Επικοινωνία

Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Τοπικής Ανάπτυξης

info eurolocaldevelopment.org

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…