Περιγραφή Έργου:

Στόχος του έργου είναι να προσεγγίσει τους καρκινοπαθείς ενθαρρύνοντας τους να συμμετέχουν στον αθλητισμό. Είναι πολύ σημαντικό για τον ασθενή με καρκίνο να είναι μέρος μίας αθλητικής δραστηριότητας, καθώς τον/την κάνει να νιώθει μοναδικός, εφόσον ο αθλητισμός δίνει την δυνατότητα σε όλους, σε κάθε επίπεδο, να συμμετέχουν και να εντάσσονται σε μια ομάδα, σε μία κοινότητα.

Η συνεργασία με τις ομάδες του αθλητισμού θα βοηθήσει αυτούς τους ανθρώπους να ενισχύσουν και να προωθήσουν την εμπιστοσύνη τους και να τους ενθαρρύνουν να είναι σωματικά δραστήριοι

Οι δραστηριότητες του έργου μπορούν να είναι χρήσιμες για τους καρκινοπαθείς, ώστε να εξοικειωθούν με την ιδέα του αθλητισμού ως μέσου, ικανού να βοηθήσει καθοριστικά στην αντιμετώπιση και την θεραπεία του καρκίνου, να νοιώθουν, δηλαδή, ότι δεν τους καταβάλει η ασθένειά τους, ζώντας μία κανονική ζωή, ενώ ταυτόχρονα αγωνίζονται με τα αναπόφευκτα λειτουργικά και οργανικά τους προβλήματα και τους αφόρητους πόνους.

Το σχέδιο αποσκοπεί στην πραγμάτωση δύο σκοπών. Αρχικά η πρόθεση είναι να αναπτυχθεί η Ευρωπαϊκή Διάσταση στον Αθλητισμό, προωθώντας παράλληλα την σχέση μεταξύ υγείας και αθλητισμού για όλους. Επίσης, το έργο στοχεύει στη διατήρηση του ρόλου του αθλητισμού ως μέσου προώθησης της κοινωνικής ενσωμάτωσης, στην συγκεκριμένη περίπτωση υπογραμμίζοντας την σημασία της σωματικής άσκησης για την υγεία και την κοινωνική ενσωμάτωση των καρκινοπαθών.

 Η κοινοπραξία αποτελείται από την Ιταλία (Πρόγραμμα Εκπαίδευσης του Ομίλου της Ούμπριας), την Ισπανία (Κέντρο Εκπαίδευσης), τη Βουλγαρία Την Πολωνία (LODZ) και την Ελλάδα (Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Τοπικής Ανάπτυξης).

Πλήρης τίτλος: ONCOLOGY GAMES

Αρχή: 01.01.2017

Τέλος: 30.06.2018

Πρόγραμμα: Erasmus+

Υπο-Πρόγραμμα: Sport

Website: www.oncologygames.eu

 

 

Μοιραστείτε

Η αποστολή μας

Αποστολή του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Τοπικής Ανάπτυξης είναι η παροχή καινοτόμων εργαλείων για τη βιωσιμότητα των περιφερειών, προωθώντας την ανταλλαγή εμπειριών μεταξύ των μελών και των εταίρων τους για τη διατήρηση της διεθνούς συνεργασίας, την επιδέξια δικτύωση και την περαιτέρω πρόοδο και ανάπτυξη.

Παρουσίαση μελών

Georgian Technical University

Georgian Technical University (GTU) is one of the biggest educational and scientific institutions in Georgia. The university’s main focus is to improve its position on the international higher education scene providing opportunities to learn excellent professional and academic skills maintaining internationally competitive education, research and innovation services significant for Georgia’s sustained development.


Web: www.gtu.ge

Επικοινωνία

Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Τοπικής Ανάπτυξης

info eurolocaldevelopment.org

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…